Możliwości mobilności bez wiązania się leasingiem
Zastanawiam się ostatnio nad sensem brania auta w długi leasing przy obecnej zmienności rynku. Czy ktoś z Was korzystał może z opcji najmu na kilka miesięcy zamiast standardowej umowy na lata? Ciekawi mnie jak to wychodzi w praktyce pod kątem formalności.
6 wyświetleń

Analizowałem ostatnio różne formy finansowania floty oraz aut prywatnych i muszę przyznać że wynajem na okres od miesiąca wzwyż wygląda racjonalnie. Główną zaletą jest brak konieczności zamrażania kapitału na wpłatę własną oraz fakt że serwis czy ubezpieczenie są już ujęte w jednej stałej opłacie miesięcznej. Pozwala to uniknąć niespodziewanych wydatków przy awariach. Jeśli kogoś interesuje tani wynajem średnioterminowy https://blsrentcar.pl/wynajem-srednioterminowy-samochodow to warto tam zajrzeć aby porównać sobie dostępne klasy pojazdów i zakres wsparcia technicznego. Taka forma współpracy daje sporą swobodę bo umowę można dostosować do aktualnego projektu lub potrzeb rodzinnych bez zbędnych komplikacji prawnych. Wydaje mi się że to dobre rozwiązanie dla osób ceniących spokój i przewidywalność kosztów. Dla firm to dodatkowo ułatwienie w księgowości bo co miesiąc spływa po prostu jedna faktura za użytkowanie sprawnego pojazdu.